Δύο ΚΔΑΠ ΑμεΑ με ΕΣΠΑ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Έκτακτη ανακοίνωση για την ανοιχτή συνάντηση (29/6/24)

📢 Έκτακτη ανακοίνωση της HER-autism. 📢

‼️ Είναι σημαντικό όσοι κάτοικοι Ηρακλείου έχετε σχέση με ΑμεΑ να έρθετε στη συνάντηση του Σαββάτου 29/6/24 (Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, ώρα 18:00). ♿🚶🛴

‼️Οι ανάγκες των εκατοντάδων οικογενειών με ΑμεΑ στην Π.Ε. Ηρακλείου είναι τεράστιες. Η είδηση αφορά ειδικότερα την αδυναμία κάλυψης θέσεων για όλους (δυσανάλογογη ζήτηση/προσφορά) σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των ΑμεΑ. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μικρή προσφορά θέσεων, είτε με λογική είτε με μεγάλη επιβάρυνση του οικογενειακού πορτοφολιού. Ο όμιλος “ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ” (με πολύ καλές κριτικές όπου έχει ανοίξει: Λάρισα, Καρδίτσα, Ταύρο Αττικής, Μεταμόρφωση Αττικής, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη και Καβάλα) λειτουργεί με ωφελούμενους αποκλειστικά μέσω ΕΣΠΑ, είναι στελεχωμένος με ειδικότητες, συμπεριλαμβάνει εξωτερικές και συμπεριληπτικές δράσεις, βαν για καθημερινή μετακίνηση. Μετά από επαφές του Ομίλου με τη HER-autism, τις απαραίτητες βολιδοσκοπήσεις και ενέργειες, θα λειτουργήσει “ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση” και στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ο ισόγειος χώρος με αυλή μέσα στον αστικό ιστό βρέθηκε χάρη στην ομάδα μας και έχει ήδη κλειστεί από τον ιδιοκτήτη του Ομίλου. ‼️ Το “ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση” στο Ηράκλειο θα υποδέχεται ωφελούμενους ΑμεΑ 5-55 χρονών, περίπου 100 άτομα, καλώς εχόντων των πραγμάτων από τον Σεπτέμβριο του 2024. Οι αιτήσεις για voucher ΕΣΠΑ θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, θα “τρέχουν” μαζί με τις αιτήσεις για το νεότατο δημοτικό μας ΚΔΑΠΑμεΑ κοντά στη Χανιώπορτα.

📌Ο ιδιοκτήτης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση, κ. Μιχάλης Πιτσίλκας, θα είναι (ξανά) μαζί μας το Σάββατο (Κοινωνικός Χώρος, 18:00), ώστε να συνομιλήσουμε από κοντά για ό,τι απορίες έχουμε. 📌 Μαζί μας, όμως, θα είναι και ο Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, για να τα πούμε από κοντά όλοι μαζί, επίσης!

📭Είστε όλοι/ες προσκεκλημένοι/ες, από γονείς/φροντιστές ΑμεΑ έως των ειδικών και ανθρωπιστικών σπουδών που θα σας ενδιέφερε να στελεχώσετε τα δύο, πλέον, ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στον Δήμο Ηρακλείου.

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

#her_autism#Ηράκλειο


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *