Επίσκεψη στο AUTISM – EUROPE

🇪🇺 Από την επίσκεψη μας τον Οκτώβριο (2023) στα γραφεία του “AUTISM – EUROPE” στις Βρυξέλλες, του Διεθνούς Συλλόγου για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αυτισμό. Οι άνθρωποι του”AUTISM – EUROPE” έχουν, μεταξύ πολλών ενεργειών και δράσεων, συμβουλευτικό ρόλο στην Ε.Ε. και ασκούν πιέσεις στους ευρωπαίους επιτρόπους. Το τελευταίο επίτευγμά τους σχετίζεται με το εγκεκριμένο ψήφισμα απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την εναρμόνιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό.
🪧 Οι Έλληνες βουλευτές, παρακαλούμε, να το διαβάσουν προσεκτικά, ιδιαίτερα το σημείο: “…καλεί τα κράτη μέλη και την Επιτροπή να εγκρίνουν εγκάρσιες εθνικές στρατηγικές για την παροχή επαρκούς χρηματοδότησης με γνώμονα την αποτελεσματική εφαρμογή τους”. https://www.europarl.europa.eu/…/TA-9-2023-0343_EL.html…
🇪🇺 Τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη / εργαζόμενοι του “AUTISM – EUROPE” είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, όλοι ευρωπαίοι πολίτες, και (ασφαλώς) συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι στο φάσμα.
📲 Φωτ.: Στα αριστερά βλέπουμε τον Christian Takow, Advocacy & Project Officer από τη Γερμανία με το σήμα μας, με την Αγγελική και τον Μανώλη, ο οποίος μάς δείχνει το εξαμηνιαίο περιοδικό “Link” του “AUTISM – EUROPE”. Η σειρά των περιοδικών περιέχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις συνεδρίων για τον αυτισμό κ.ά. και υπάρχει και σε δωρεάν ηλεκτρονική μορφή στο site του Συλλόγου.
❗ Στο διά ταύτα. Παρακαλούμε διαδώστε το link στους Έλληνες βουλευτές, ανεξαρτήτου κόμματος.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *