23 Απριλίου | Παγκόσμια_Ημέρα_Βιβλίου με ξεχωριστή μνεία στο ΣΑΡΑΝΤΑΒΟΤΑΝΟ, στον μήνα της αποδοχής του αυτισμού

♾️ Το Σαρανταβότανο είναι ένα παιδικό παραμύθι που προσεγγίζει το φάσμα του αυτισμού μέσα από τις αφιλτράριστες σκέψεις της μικρής Ρούσσας. Όμως, τι είναι ο γητευτής και το σαρανταβότανο; Πώς συνδέονται με την ηρωίδα; Η Ρούσσα ξετυλίγει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την περιπετειώδη ζωή της, την περιέργεια και τις «παραξενιές» της, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη της για τους άλλους και τη φύση (και, κυρίως, για τα βοτάνια της Κρήτης!).

👏 Εικονογραφημένο από μαθητές ειδικής αγωγής, και τυπικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (πολλά μπράβο στα παιδιά!!!), το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ως συλλογική ψηφίδα στο «όλο» φάσμα, αυτό της ενημέρωσης, της κατανόησης και συμπερίληψης των παιδιών με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα. Σε αυτό το πνεύμα, το βιβλίο είναι καρπός της συνεργασίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Νικολάου. 👏

📦 Ένας μεγάλος αριθμός αντιτύπων του βιβλίου (EKIM/IMK, 2022) διανεμήθηκε δωρεάν στην Πρωτοβάθμια κοινότητα τυπικής και ειδικής εκπαίδευσης της Κρήτης. Το βιβλίο έχει εξαντληθεί, αλλά μάς ενημέρωσαν από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ότι θα επανεκδοθεί.

#ΠαγκόσμιαΗμέραΒιβλίου#her_autism#AutismNotInvisible#AutismAcceptanceMonth#autismawarenessmonth#τοσαρανταβοτανο


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *