Καλώς ήρθατε!

Στον απόηχο των Χριστουγέννων και λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το έτος 2023 προχωρούμε με τον σύζυγό μου Μανόλη Στρατήγη στη δημιουργία ομάδας (και σύντομα ολοκληρωμένης ιστοσελίδας) για τον αυτισμό. Η ομάδα λέγεται “HER-autism” (HER: η διεθνής συντομογραφία του Ηρακλείου, με σήμα το σχηματικό άπειρο, το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο για τον αυτισμό).
Απευθύνεται σε γονείς με παιδί/παιδιά στο φάσμα (ΔΑΦ), κηδεμόνες, φροντιστές, υποστηρικτές με ανιδιοτέλεια, πολιτικούς με αληθινές ευαισθησίες για τους διαφορετικούς, σε ανάγκες, ανθρώπους, με απώτερο σκοπό να διεκδικήσουμε τα (αυτονόητα) δικαιώματα των παιδιών μας στο φάσμα, συνακόλουθα τη βελτίωση και περιφρούρηση της ποιότητας της ζωής τους στο τώρα και το αύριο: στη δημόσια εκπαίδευση/παρέμβαση, την αγορά εργασίας όπου κρίνεται, την ποιότητα/ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων όταν δεν (ή θα) έχουν γονείς, τους γονείς ανθρώπων στο φάσμα που βρίσκονται σε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο. Δείτε, αναλυτικά τους σκοπούς της ομάδας HER-autism εδώ.
Αν σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε για το τι απασχολεί τους ανθρώπους στο φάσμα και το οικογενειακό τους περιβάλλον στην Π.Ε. Ηρακλείου (ειδικότερα), αλλά και τα ΝΕΑ για τις καίριες εξελίξεις που αφορούν τον «αυτισμό» στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και τον παγκόσμιο χάρτη, σάς καλωσορίζουμε στην ομάδα μας “HER-Autism”.
Δεν έχουμε σκοπό, άλλωστε, να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία (να πιέσουμε, ΝΑΙ!) και γι’ αυτό τον λόγο δεν επιτρέπουμε χρηματικές δοσοληψίες ή άλλες εξαρτήσεις/δεσμεύσεις.
Καλό υπόλοιπο γιορτών με αισιοδοξία!
Αγγελική Μπαλτατζή – Μανόλης Στρατήγης (γονείς της Μάιρας με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα, και δύο νευροτυπικών αγοριών)

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *