Δελτίο Τύπου: Πρώτη συνάντηση HER-autism

Με πολύ ενθουσιασμό, σάς προσκαλούμε στην πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση “HER-autism”, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ώρα 18:00 μμ., στην πολυχρηστική αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου.

Ελάτε να γνωριστούμε όσοι γονείς έχουμε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, να συνομιλήσουμε για ανάγκες, ιδέες, προτάσεις και ό,τι άλλο μας προβληματίζει σε συνάρτηση με τους ανθρώπους μας, όλων των ηλικιών και διαφορετικοτήτων.

Δεν προαπαιτείται εγγραφή, η συνάντηση είναι με ελεύθερη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους των «Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού» για την παραχώρηση της αίθουσας, ιδιαίτερα τον κοινωνικό λειτουργό Διονύση Κοκκώνη, υπεύθυνο του Κοινωνικού Χώρου.

Χρήσιμες πληροφορίες για την πρώτη ανοιχτή συνάντηση “HER-autism”

Ημερομηνία – ώρα: Σάββατο 13/1/2024, ώρα 18:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Κοινωνικός Χώρος των «Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού» – Αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Διεύθυνση: Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης / πίσω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου.

Περισσότερα: URL: her-autism.gr | FB: HER-autism | | e-mail: info@her-autism.gr

Λίγα λόγια για την ομάδα “HER-autism”

Προσδοκώντας τη λειτουργική ένταξη των ανθρώπων με ορατή ή μη αναπηρία στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα, απώτερος σκοπός της ομάδας “HER-autism” είναι η διεκδίκηση των (αυτονόητων) δικαιωμάτων των ανθρώπων με αυτισμό για τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας της ζωής τους στο παρόν και το μέλλον: στην υψηλού επιπέδου δημόσια γνωμάτευση/παρέμβαση/εκπαίδευση, την απασχόληση όπου κρίνεται στην ανοιχτή ή υποστηριζόμενη αγορά εργασίας, τη σταδιακή ανεξαρτητοποίηση και αυτονομία του ενήλικα αυτιστικού ατόμου με τη θεσμική στήριξη της Πολιτείας, το δικαίωμα στην ισότητα και τη διαφορετικότητα, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος στον 21ο αιώνα.

Σε πρωτοβουλία της Αγγελικής Μπαλτατζή και του Μανόλη Στρατήγη (γονιών τριών ανήλικων παιδιών, της Μάιρας με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα και δύο νευροτυπικών αγοριών) και έχοντας ωριμάσει οι συνθήκες της διετούς προεργασίας τους, γεννήθηκε το “HER-autism”, όπου “HER” η διεθνής συντομογραφία του Ηρακλείου. Για σήμα επιλέχτηκε το σχηματικό άπειρο, το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο του αυτισμού για τη «συμπερίληψη» και την «αποδοχή». Ανθρωπογεωγραφικό επίκεντρο έχει την Π.Ε. Ηρακλείου, όπου κατοικούν και δραστηριοποιούνται τα μέλη της. Από γονείς παιδιών στο φάσμα, και φίλους, η ομάδα μεγαλώνει προοδευτικά με κοινό παρανομαστή: τον ιερό σκοπό της, την ανιδιοτέλεια και την επιμονή (από το υστέρημα του χρόνου των μελών).

Με πρόταγμα «Όλοι ίσοι, Όλοι διαφορετικοί», η ομάδα “HER-autism” ανοίγει την ακτίνα του κύκλου της, έχοντας ήδη διαμορφώσει δίκτυο, και απευθύνεται από τις ψηφιακές της σελίδες στους ανθρώπους με αυτισμό, γονείς με παιδί/παιδιά στο φάσμα, κηδεμόνες, συγγενείς, εθελοντές της ειδικής αγωγής, φροντιστές, βοηθούς και εν γένει υποστηρικτές που θέλουν να ενημερωθούν και να συνδράμουν με ό,τι τρόπο μπορούν.

Η ομάδα “HER-autism” είναι ένωση προσώπων με κοινό κίνητρο, να αποκτήσουν «φωνή» οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, δεν έχει σωματειακή δομή. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν εγγραφές και συνδρομές. Δεν υποκαθιστά την Πολιτεία, αλλά συνομιλεί με τους εκπροσώπους της τόσο στον τοπικό όσο και τον υπερτοπικό χάρτη. Ασφαλώς «ονειρευόμαστε τη στιγμή που δεν θα χρειάζεται να υπάρχει ομάδα HER-autism» (το μότο μας). Στη δεδομένη, όμως, συνθήκη, παρακαλούμε, δείτε εδώ τους σκοπούς της ομάδας, αναλυτικά.

HERautism Ομάδα γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό στο Ηράκλειο Κρήτης


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *